3 Ιαν 2008

Ο νέος ηγέτης του Θρύλου: Fernando Belluschi

7 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Μακάρι ο λεγόμενος "νέος ηγέτης" να μην γιουχαϊσθεί στο τέλος ως άχρηστος και αχρείαστος, όσο βαϊοφορικά χειροκροτιέται σήμερα. Διότι ο όχλος είναι πάντα όχλος και, παρά τις πρώτες ουρανομήκεις ιαχές, εκφράζει αναπόδραστα ύστερα την απύθμενη και πεζοδρομιακή έως εμετού σκληρότητά του πάνω σ' εκείνους που προ-αγάπησε.
Θέλουμε δε θέλουμε, παρά την αγάπη και τον σεβασμό που ο καθείς μας τρέφει για το ποδόσφαιρο (μικρότερη ή μεγαλύτερη), δεν παύει να είναι ένα άθλημα που απευθύνεται στη μάζα των πληθυσμών, πάντα δε στην προσωπική μου διαδρομή ανατρίχιαζα στην αίσθηση της μάζας (που συνηθέστατα λειτουργεί ως όχλος), έχοντας μπροστά στα μάτια μου το κορυφαίο παράδειγμα του Ιησού: Έναν έναν από τους συμπατριώτες του τον γιάτρευε και συνομιλούσε αγαπητικά μαζί του, όλοι όμως μαζί φώναζαν εκείνα τα αποτρόπαια "Σταύρωσον αυτόν...".

Και ως προς αυτό, μπορώ να πω, ότι δικαιώνω τον Θρασύβουλο!...

Καλημέρα Νίκο! Με το καλό ο Θρύλος!
Καλημέρα Θρασύβουλε!

θλιμμένος μπούφος είπε...

Είναι προφανές πως δεν μπορώ να απορρίψω το ποδόσφαιρο επειδή είναι μαζικό... Δε φταίω εγώ επειδή αρέσει. Επίσης, ο όχλος,ουδεμία σχέση έχει με την τέχνη της μπάλας αυτή καθευαυτή ούτε με τις συγκινήσεις που αυτή μπορεί να προσφέρει. Δυστυχώς ο όχλος πάντα έτσι λειτουργούσε και δε θα αλλάξει. Το ποδόσφαιρο όμως δεν το παίζει ο όχλος.
Καλώς ή κακώς, το άθλημα αυτό βρίσκει τόση αποδοχή επειδή είναι το πιο δημοκρατικό, γιατί μπορούν να το παίξουν και χοντροί και αδύνατοι, και ψηλοί και κοντοί και γέροι και παιδιά, πλην του ότι δε χρειάζεται να είσαι καθηγητής πανεπιστημίου για να το καταλάβεις. Πάνω απ΄όλα όμως, γιατί είναι το μόνο γεγονός που μπορεί να ενώσει λαούς και να σταματήσει πολέμους (όπως έγινε κατά την περίοδο του μουντιάλ στην Ακτή Ελεφαντοστού) και συνακόλουθα προσφέρει συγκινήσεις που τη σήμερον ημέρα σπανίζουν.
Εξάλλου, χαίρομαι που όλα τα αρνητικά σχόλια έχουν να κάνουν με τον όχλο, πράγμα που σημαίνει ότι για το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κάτι αρνητικό. Ευτυχώς ο όχλος το μόνο που κάνει είναι φασαρία.
Όπως έχω ξαναπεί, το ποδόσφαιρο μπορεί να μη λύνει προβλήματα, αλλά απελευθερώνει συναισθήματα και γι'αυτό και μόνο αξίζει να το παρακολουθούμε. Και αν αυτό είναι το όπιο του λαού, τότε χαίρομαι να το παίρνω και μακάρι όλοι οι νέοι να μένουν σε τέτοιου είδους ναρκωτικά.
Υ.Γ. Άσε το Θρασύβουλο εκεί που κάθεται, τι τον θυμήθηκες, δεν μπορώ να ξαναγράφω τα ίδια και τα ίδια...

P. Kapodistrias είπε...

"(...) μπορεί να μη λύνει προβλήματα, αλλά απελευθερώνει συναισθήματα (...)".

Αυτά τα λόγια σου θα μπορούσαν να είναι ο περί αυνανισμού ορισμός. Έτσι την βρίσκει ο λαός... Τι να κάνουμε; Περί ορέξεως και προτιμήσεων, ουδείς λόγος...

Μολοντούτο μπορώ ν' αποδεχθώ το ποδόσφαιρο όντως ως άθλημα, αλλά δίχως τη θεοποίηση που ήδη το περιβάλλει. Ένας κάποιος νεαρός τώρα από το όντως Πουθενά, αφού συνήλθε από το υπέρατο σοκ της κηδείας της γιαγιάς του, θα παίξει για εμάς!!!!!........
Τον προσκυνάμε ως ημίθεο (ή και θεό), τον φορτώνουμε με μεγάλες προσδοκίες, για να τον πουλήσουμε (ή να μάς πουλήσει) οσονούπω, επιστρέφοντας στην πατρίδα του: Το άφθιτο Πουθενά!
Και πάλι επι-σημαίνω, για να μήν παρεξηγηθώ: Καλό το ποδόσφαιρο ως άθλημα (όπως και ο στίβος, η πάλη, η καλαθοσφαίριση κλπ), αλλά με μέτρο και τις χρειαζούμενες ισορροπίες!
Αιωνιότητες επιδιώκουμε, μονιμότητες προσδοκούμε, σε αξίες διαχρονικές αποβλέπουμε!
Πόσοι ξέρουν τον κάθε Μπελούτσι και πόσοι τον Ουγκό ή την Δημουλά;
Τι παρακμή, Χριστέ μου! Εάν μιλήσουμε όντως Ελληνικά, πόσοι θα μάς αποκριθούν; Ποιος θα μάς καταλάβει; Ποιος θυμάται πλέον αυτή τη Γλώσσα;
Το έλεγε ο καημένος ο Ελύτης (που και αυτόν πόσοι Έλληνες τον ξέρουν;):

"φωνάζω ελληνικά κι ούτε που μού αποκρίνεται κανένας

είναι που πλέον δε νογάει κανένας
τι πάει να πει αντανάκλαση μεσημεριού
πώς κι από πού ακουμπάει τ' ωμέγα στο άλφα
ποιος εντέλει αποσυνδέει τον Χρόνο

Ad Libitum."

θλιμμένος μπούφος είπε...

Πρώτον δε θεοποιώ κανένα. Δεύτερον και εγώ θα κλάψω και θα πάθω σοκ όταν πεθάνει η γιαγιά. Τρίτον και ο αυνανισμός σωματική λειτουργία είναι και μάλιστα ευεργετική.
Τέλοσπάντων,επειδή δε μου αρέσουν οι ηλεκτρονικές αντιδικίες και ιδιαίτερα μαζί σου δε γράφω τίποτα άλλο... :( Χαίρομαι μόνο που τα όσα σωστά λες δεν αναιρούν τα όσα λέω εγώ.

P. Kapodistrias είπε...

Χαίρομαι πάρα μα πάρα πολύ, που η αποκαρδιωτική (όχι μεμονωμένη) περίπτωση του Πουθενιώτη (: από το Πουθενά) Μπελούτσι, μάς προσφέρει την ευκαιρία συζήτησης ωραίας. Χαίρομαι (ειλικρινά) περισσότερο, που ως νέος, τα "παίρνεις" τόσο εύκολα!!! Πώς όμως θα γινόταν αλλιώτικα;

Σύμφωνα με τον Ελύτη,

"Είσαι νέος -το ξέρω- και δεν υπάρχει τίποτε.
Λαοί, έθνη, ελευθερίες, τίποτε.
Όμως είσαι. Και την ώρα που
Φεύγεις με το 'να πόδι σου έρχεσαι με τ' άλλο
Ερωτοφωτόσχιστος
Περνάς θέλεις - δε θέλεις
Αυλητής φυτών και συναγείρεις τα είδωλα
Εναντίον μας. Όσο η φωνή σου αντέχει.

Πώς της παρθένας το τζιτζίκι όταν το πιάνεις
Πάλλονται κάτω απ' το δέρμα σου οι μυώνες
Ή τα ζώα που πίνουν κι ύστερα κοιτούν
Πώς σβήνουν την αθλιότητα: ίδια εσύ
Παραλαμβάνεις απ' τους Δίες τον κεραυνό
Και ο κόσμος σού υπακούει. Εμπρός λοιπόν
Από σένα η άνοιξη εξαρτάται. Τάχυνε την αστραπή

Πιάσε το ΠΡΕΠΕΙ από το ιώτα και γδάρε το ίσαμε το πι."



Καλά ξεμπελουτσιώματα!

Ανώνυμος είπε...

Telika poios einai o Thrasyboulos;Mporei na mou pei kapoios re arxige;Oso gia ton Belluschi kalo einai na fylame ta rouxa mas.Hgeths tou OLYMPIAKOY einai o OLYMPIAKOS kai kanenas allos oi podosfairistes apla kanoun th douleia tous.Zhmiomenoi mia fora den einai!!!Akousa kai to allo ap'ton Belluschi"Akousa oti me hthele h Porto kai h Inter alla molis ematha gia to endiaferon tou OLYMPIAKOY tote apofasisa na ertho sthn omada tou PEIRAIA"mou fenetai oti mas douleuei o kontos me th kotsida.Makari na vgo pseutis alla autos hrthe gia diakopes.Telos panton tora exoume DERBY kai to mualo olon einai ekei oso gia to apotelesma eimai aisiodokso tha xasoume 0-2 kai th Tetarth 0-1.

zoZeL είπε...

den to pistevwwwwwwwwwwwwww!!name bluetooth kai tipota allo den lew..!!